Jak přihnojit jasmín?

Obsah

Jak přihnojit jasmín?

Jak přihnojit jasmín?

V období horkého léta jasmín přihnojujte a neboť má rostlinka tendence k rychlému růstu, nešetřete ani na zálivce. Nemusíte se bát ani občasného rosení. Mladé rostliny se přesazují každoročně, starší zhruba v horizontu tří let. Jasmín lze množit pomocí řízkování. Řízky zapouštějí kořeny obzvláště ve vlhké půdě.

Kdo je jasmín pravý?

Jasmín pravý (Jasminum grandiflorum) pochází z Orientu - odtud i jeho jméno - z perského "jasämin". V Čechách však pod jménem jasmín známe keř zcela jiného druhu, neboli pustoryl vonný (jasmín bílý) - silnou vůní svých květů se totiž velmi podobá jasmínu pravému.

Který je nepravý jasmín?

Tento opojně vonící keř ale můžeme v zahradách nahradit bohatě kvetoucím pustorylem, nazývaným nepravý jasmín. Jasmín nepravý se u nás objevuje pod pojmem Pustoryl. Jedná se o keř 2-4 m vysoký. Má nádherné čtyřčetné, bílé a voňavé květy sestavené v hroznovitých květenství.

Kde pěstovat jasmín pravý?

Jasmin pravý. Jasmín pravý je křehký, stálezelený, rychle rostoucí keř či liána plazící se až do 10 metrové výšky. Kvete na jaře a začátkem léta. Bílé, hvězdicovité květy, s ojedinělou sladkou vůní se rozevírají a hlavně sbírají a i zpracovávají jen v noci, kdy je jejich aroma nejsilnější. U nás se dá pěstovat v květináčích.

Související příspěvky: