Co je spojeno s nedostatkem vitamínu D?

Obsah

Co je spojeno s nedostatkem vitamínu D?

Co je spojeno s nedostatkem vitamínu D?

Nedostatek vitamínu D je spojen také s nemocemi, jako je roztroušená skleróza, revmatoidní artritida, osteoartritida, syndrom chronické únavy a fibromyalgie. Všechny tyto zdravotní problémy mají společné příznaky - bolest kloubů. 3. Vyčerpání a únava Vaše tělo potřebuje vitamín D kvůli energii.

Jaký je nedostatek vitamínu D v krvi?

Nedostatek vitaminu D (hypovitaminóza D) je velmi častý a odhaduje se, že až 1 miliarda lidí na celém světě má nízkou hladinu vitamínu D v krvi ( 2 ). Studie z roku 2011, která byla provedena ve Spojených státech Amerických, potvrzuje, že 41,6% dospělých Američanů má nedostatek vitamínu D. V Evropě je situace podobná ( 3 ).

Proč se projevuje nedostatek vitamínu D?

8 častých příznaků, kterými se projevuje nedostatek vitamínu D 1 Zvýšená nemocnost. Jednou z nejdůležitějších rolí vitamínu D je podpora imunitního systému tak, abyste byli schopni bojovat proti virům a bakteriím, které způsobují onemocnění. 2 Únava a ospalost. Pocit únavy může mít mnoho příčin a nedostatek vitaminu D je jednou z nich. ... 3 Bolesti kloubů, kostí a zad. Vitamín D se podílí na udržování zdraví kostí prostřednictvím řady mechanismů. ...

Jaký je Doporučený denní příjem vitamínu D?

Doporučený denní příjem vitamínu D je 400-800 IU, ale mnozí odborníci tvrdí, že ho potřebujeme daleko více (ale zase se to nemá přehánět a maximální denní dávka je 4000 IU). Nedostatek vitaminu D (hypovitaminóza D) je velmi častý a odhaduje se, že až 1 miliarda lidí na celém světě má nízkou hladinu vitamínu D v krvi ( 2 ).

Související příspěvky: