Proč jsou můry aktivní v noci?

Obsah

Proč jsou můry aktivní v noci?

Proč jsou můry aktivní v noci?

[ editovat] Motýli a můry 1 Můry jsou obvykle aktivní v noci, narozdíl od motýlů, ale existují výjimky. Jsou můry, které jsou aktivní ve dne, ale jen velmi málo nočních motýlů. 2 Motýli mají tykadla zakončená paličkovitým rozšířením, samci můr mají tykadla zpeřená, samice můr postrádají paličkovité rozšíření. I tady existují výjimky. 3 Housenky motýlů prodělávají metamorfózu v kukle, housenky můr spřádají kokon. Nicméně lišajové, můry, mají také kukly.

Proč jsou můry chlupatější než motýli?

Můry bývají tluštší a chlupatější než motýli. Šupinky pokrývající křídla jsou u můr větší než u motýlů, a snadněji se odírají. Motýli mohou pohybovat každým párem křídel nezávisle, u můr jsou křídla spojena.

Jak se dělí motýly a můry?

Motýli se bežně dělí na denní motýly a můry, toto dělení je ale spíše účelové a neodpovídá vědeckému systému. Rozdíly mezi motýlem a můrou: Můry jsou obvykle aktivní v noci, narozdíl od motýlů, ale existují výjimky. Jsou můry, které jsou aktivní ve dne, ale jen velmi málo nočních motýlů.

Co jsou lišajové můry?

Nicméně lišajové, můry, mají také kukly. Většina motýlů má barevná křídla, můry bývají nevýrazně zbarvené, často jako kůra stromů, na kterých přes den odpočívají. Sedící můra drží křídla roztažená, motýli odpočívají s křídly složenými nad tělem. Můry bývají tluštší a chlupatější než motýli.

Související příspěvky: