Kdo hraje na basketbalovém hřišti?

Obsah

Kdo hraje na basketbalovém hřišti?

Kdo hraje na basketbalovém hřišti?

Hra probíhá na basketbalovém hřišti, kdy proti sobě nastoupí dvě družstva, která mají za cíl dát gól. Hráči po celou dobu hry musí driblovat a u toho současně hrát fotbal. Můžeme hrát do určitého počtu gólů či na předem určený čas. Hra začíná vhozením fotbalového míče do hřiště. Vítězí družstvo, které dalo více gólů v průběhu hry (obr. 37).

Jak hrát basketbal v basketbalu?

Basketbal hrají dvě družstva, každé s pěti hráči. Úlohou každého družstva je vhodit míč do soupeřova koše a soupeři zabránit, aby získal míč nebo dosáhl koše. Míč se smí přihrávat, házet, odrážet, kutálet nebo se s ním může driblovat v libovolném směru.

Co se hraje v basketbalu?

Něco o BASKETBALU 1 HRA - basketbal hraje na každé straně 5 hráčů. Úkolem je vstřelit míč do soupeřova koše a zábranit,aby soupeř vstřelil míč do vašeho. Míč se smí házet,přihřávat,kutálet nebo odrážet. ... 2 HŘIŠTĚ - - je tvaru obdélníku o rozměrech 28×15 metrů - strop minimálně 7 m vysoko - lajny jsou široké 5 cm a jsou dobře viditelné - koncové a ... 3 MÍČ - musí být kulatý a mít odstín oranžové barvy, povrch kožený,gumový nebo syntetický,hmotnost 567-650 gramů

Kdo je nejlepším pivem v basketbalu?

Nejlepšími pivoty NBA jsou strach nahánějící Wilt Chamberlain, Bill Russell a Kareem Abdul-Jabbar z dřívějška, David Robinson, Shaquille O'Neal, Hakeem Olajuwon a Alonzo Mourning v dnešní NBA. Rozehrávači zajišťují předávání míče a strukturu útoku. Rozehrávačem je přednostně hráč, který bezchybně ovládá míč a rozjíždí útok.

Související příspěvky: