Kdy byla pyramida v Gíze postavena?

Obsah

Kdy byla pyramida v Gíze postavena?

Kdy byla pyramida v Gíze postavena?

Až do doby, kdy byla v Anglii postavena Lincolnská katedrála Panny Marie v roce 1311, držela Velká pyramida v Gíze titul nejvyšší budovy na světě. Pyramida držela rekord nejméně 3000 let. Velká pyramida v Gíze je nejstarší ze sedmi divů světa a poslední aktuálně existující. Odhad počtu pracovníků, kteří pyramidy stavěli, se velmi liší.

Kdy byla egyptská pyramida zjištěna?

Ve skutečnosti však bylo ve starověkém Egyptě zjištěno asi 140 pyramid. Za nejstarší egyptskou pyramidu je považována Džoserova pyramida, která byla postavena v Sakkaře, ve 27. století před naším letopočtem.

Kdo byl autorem první z velkých pyramid?

Je autorem první z velkých pyramid - Džoserovy pyramidy. Zatímco odborníci se obecně shodují na hypotéze, že pyramidy byly postaveny z obrovských kamenů, které byly vytesávány měděnými dláty v lomech, metody použité k jejich dovozu a stavbě jsou stále předmětem vášnivých debat a spekulací.

Kdy byla pyramida postavena?

Navzdory tomu, že byla postavena před tisíci lety, pyramida stojí tváří stále k severu, jen s malou odchylkou, ke které došlo proto, že severní magnetický pól se posouvá. Výstavba každé pyramidy mohla trvat zhruba 200 let.

Související příspěvky: