Kdo je římský bůh Saturn?

Obsah

Kdo je římský bůh Saturn?

Kdo je římský bůh Saturn?

Saturn - římský bůh podobného významu jako řecký Kronos, původ slova není znám, Kronos byl zaměňován s řeckým bohem času Chronem, kteří v mnoha podáních spolu časem splynuli. Druhá největší planeta sluneční soustavy (po Jupiteru ). Jde o druhého plynného obra v pořadí (nemá pevný povrch).

Kdy obíhá Měsíc Saturn?

Prstence mají celkový průměr 420 000 km, tlusté jsou však jen několik set metrů. Kolem Saturnu obíhá mnoho měsíců, v roce 2009 jich bylo potvrzeno 62. Největším měsícem Saturnu je Titan. Předpokládá se, že některé měsíce Saturn zachytil z kosmu a tyto měsíce tak kolem něj začaly obíhat (zejména ty co obíhají zpětně).

Kde najdete informace o planetě Saturn?

Zde najdete nejdůležitější informace v kostce o planetě Saturn. Údaje slouží pro přibližnou představu. Kdo chce zcela přesná čísla, nechť zapátrá na odborných webech. SATURN. v porovnání se Zemí. Vzdálenost od slunce. 1 433 mil. km. téměř 10x dál než Země. Velikost (poloměr) 58 232 km.

Kdo je největším měsícem Saturnu?

Největším měsícem Saturnu je Titan. Předpokládá se, že některé měsíce Saturn zachytil z kosmu a tyto měsíce tak kolem něj začaly obíhat (zejména ty co obíhají zpětně). Saturn je nejvíce zploštělá (nejméně kulatá) planeta v naší soustavě. Teplota v horní vrstvě atmosféry dosahuje -140°C.

Související příspěvky: