Co může být občanská válka v Libyi?

Obsah

Co může být občanská válka v Libyi?

Co může být občanská válka v Libyi?

Občanská válka v Libyi může být: 1 Občanská válka v Libyi (2011) – válka proti plukovníkovi Kaddáfímu 2 Občanská válka v Libyi (2014–současnost) – válka mezi slabou centrální vládou a milicemi More ...

Co je poslední událost libyjské války?

Poslední událostí libyjské války je několik dnů staré vystoupení egyptského prezidenta-diktátora Sísího: Egypt začíná oficiálně cvičit a vyzbrojovat kmenové milice stavící se na Haftarovu stranu a pokud vládní jednotky postoupí za současnou linii fronty u Syrty, vstoupí do Libye přímo egyptská armáda .

Kdy začala druhá světová válka v Libyi?

Příběh této války a vůbec vzájemných vztahů lidí v Libyi začal už před mnoha roky. Je to přesně 100 let, kdy se Libye až do roku 1943 stala Italskou kolonií. Po druhé světové válce se bývalá Italská severní Afrika rozdělila na tři historické regiony - Kyrenaika, Tripolsko a Fezzán.

Kdo se stal nezávislým státem Liby?

V roce 1951 se spojením Kyrenaiky, Tripolska a Fezzánu stal nezávislý federativní stát Libye jako Libyjské království pod vládou krále Idrise I. z rodu Senussi, což byla politicko-náboženská dynastie v Libyi založená v Mekce roku 1837. Král Idris I. věnoval velkou část jeho mladého života snaze o vyjednání nezávislosti pro Kyrenaiku.

Související příspěvky: