Jaké jsou svalové kontrakce?

Obsah

Jaké jsou svalové kontrakce?

Jaké jsou svalové kontrakce?

Svalová kontrakce 1 Úvod do svalové kontrakce. V průběhu evoluce mnohobuněčných organismů se brzy ukázalo, že aktivní pohyb, ať už obranný –... 2 Průběh kontrakce. Při adekvátním podnětu na tzv. nervosvalové ploténce (viz dále). Dojde k uvolnění zásob vápenatých... 3 Spřažení excitace a kontrakce. Dříve než začneme diskutovat o samotném spřažení excitace a kontrakce, je nutné... More ...

Co se děje při koncentrické kontrakci?

Koncentrická kontrakce vyvolává zrychlení pohybu (akceleraci), zatímco excentrická zpomalení pohybu (deceleraci). Pro správné zobrazení objektu musíte mít nainstalovaný Adobe Flash Player 8.0 nebo vyšší. Při koncentrické kontrakci se svaly zkracují. Kosterní svaly se mohou zkrátit o 30 až 50% jejich klidové délky, některé však až o 70%.

Co je dynamická kontrakce?

Při této činnosti se nemění délka svalu, ale mění se napětí. Dynamická kontrakce (dříve většiny autory uváděna jako Izotonická )= je svalová činnost, při které se mění vzdálenost začátků a úponů svalu a napětí ve svalu je přibližně během celé činnosti stejné nebo se výrazně mění.

Co je izometrická kontrakce?

Izometrická kontrakce = je svalová činnost, při které se nevykonává pohyb a vzdálenost začátků od úponů svalu se nemění. Při této činnosti se nemění délka svalu, ale mění se napětí.

Související příspěvky: