Může kurkuma předcházet rakovině prostaty?

Obsah

Může kurkuma předcházet rakovině prostaty?

Může kurkuma předcházet rakovině prostaty?

Kurkuma může pomoci předcházet rakovině prostaty, zastavit její rozvoj nebo dokonce zničit rakovinné buňky. Vědci zjistili, že aktivní složky v kurkumě jsou jednou z nejlepších ochran před chemoterapií. Kurkuma je skvělou prevencí proti leukémií, karcinomu tlustého střeva a karcinomu prsu. 2. Léčí artritidu

Co obsahuje kurkuma?

Kurkuma obsahuje mnoho zdravých živin, jako jsou bílkoviny, vláknina, niacin, vitamíny C, E, K, draslík, vápník, měď, železo, hořčík a zinek. Její součástí jsou takzvané kurkuminoidy, z nichž nejznámější a patrně nejlépe prozkoumaný je kurkumin, který má nejméně 150 prokázaných léčivých účinků, včetně výrazného protirakovinného působení.

Co jsou zázračné vlastnosti kurkuma?

Kromě toho, že ji lidé na celém světě používají k vaření, má tato zázračná bylina i antibakteriální, antioxidační, antivirové, antimykotické, antikarcinogenní, antimutagenní a protizánětlivé vlastnosti. Kurkuma obsahuje mnoho zdravých živin, jako jsou bílkoviny, vláknina, niacin, vitamíny C, E, K, draslík, vápník, měď, železo, hořčík a zinek.

Proč je kurkuma královna koření?

Kurkuma je často označována jako královna koření. Mezi její hlavní charakteristiky patří pepřová vůně, ostrá chuť a zlatavá barva. Kromě toho, že ji lidé na celém světě používají k vaření, má tato zázračná bylina i antibakteriální, antioxidační, antivirové, antimykotické, antikarcinogenní, antimutagenní a protizánětlivé vlastnosti.

Související příspěvky: