Proč je kurkuma součástí indického kari koření?

Obsah

Proč je kurkuma součástí indického kari koření?

Proč je kurkuma součástí indického kari koření?

Kurkuma je totiž jednou z důležitých součástí tradičního indického kari koření. Víte však, že si ji můžete vypěstovat i doma? Koření kurkuma se získává z oddenků rostliny zvané kurkumovník dlouhý ( Curcuma longa ), pocházející z jihovýchodní Asie.

Kde se koření kurkuma získává?

7 FOTOGRAFIÍ zobrazit galerii. Koření kurkuma se získává z oddenků rostliny zvané kurkumovník dlouhý ( Curcuma longa ), pocházející z jihovýchodní Asie. Jeho pěstování je nejvíce rozšířeno v Číně, na ostrově Jáva, na Tchaj-wanu a Filipínách.

Kde se používá čerstvá kurkuma?

Kurkuma v kuchyni. Čerstvá kurkuma se používá oloupaná a nakrájená, sekaná nebo strouhaná. Přidává se do nakládané zeleniny a pikantních chuťovek, slouží také jako konzervační prostředek. Sušená kurkuma – většinou strouhaná na prášek se používá jako součást kari koření – kromě kurkumy je zde přítomen kajenský pepř, kmín, koriandr, pískavice a další.

Jaká je dobrá kurkuma k dobarvování sýrů, rýže?

Kurkuma je dobrá s baklažánem, fazolemi, vejci, čočkou, masem, drůbeží, rybami, s rýží, kořenovou zeleninou a dokonce i se špenátem. Má silně barvící vlastnosti tak se přidává i k dobarvování sýrů, omáček, rýže.

Související příspěvky: