Proč byla turbína vynalezena?

Obsah

Proč byla turbína vynalezena?

Proč byla turbína vynalezena?

12.3 Peltonova turbína 1 12.3.1 Historie Peltonovy turbíny. Peltonova turbína byla vynalezena Američanem Lesterem Allanem Peltonem (1829 – 1908). 2 12.3.2 Princip činnosti Peltonovy turbíny. Peltonova turbína se používá pro výrobu vodní energie v místech s vysokým... 3 12.3.3 Použití Peltonovy turbíny. Peltonovy turbíny se používají pro vysoký spád a malý průtok vody. Jsou... More ...

Které potraviny jsou protizánětlivé?

Avokádo patří mezi potraviny s výborným protizánětlivým účinkem. Obsahuje množství draslíku, hořčíku, vlákniny a mono-nenasycených kyselin s prospěšným účinkem na srdce. Dále obsahuje karotenoidy a tokoferoly, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění ( 19, 20, 21 ).

Co mají potraviny protizánětlivý účinek?

Zhoršující efekt mají faktory jako stres, nezdravé potraviny a nedostatečná fyzická aktivita. Existuje určité spektrum potravin, které pomáhají bojovat proti zánětlivému procesu. Pojďme se tedy nyní podívat na 13 potravin, které mají největší protizánětlivý účinek. Jedná se o malé plody, které obsahují velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů.

Co mají protizánětlivé látky?

Protizánětlivé účinky mají látky vznikající v průběhu metabolismu omega-3 matných kyselin ( 10 ). V klinických studiích bylo zjištěno, že pacienti často konzumující ryby typu losos, či doplňky stravy s obsahemomega-3 mastných kyselin, mají nižší hladiny zánětlivých markerů (především C reaktivního proteinu- tzv.

Související příspěvky: