Kdy získám želvu do chovu?

Obsah

Kdy získám želvu do chovu?

Kdy získám želvu do chovu?

1) Pokud získám do chovu novou želvu, nikdy s ní nemanipuluji více, než je třeba a úkony jako odčervení, úprava zobáků...odložím na později, pokud to není akutní. To znamená stádium, které je potřeba vyřešit hned a jde o krajní nutnost.

Jak můžeme chovat želvu žlutohnědou?

Želvu žlutohnědou, tak jako všechny druhy želv (opět stereotyp v chovu) vyskytující se ve středomoří můžeme chovat od května do konce září ve venkovním výběhu nebo balkóně a v něm potřebuje pouze dostatečně velký vzdušný úkryt, kam se schová před sluncem a případnou nepohodou. Tento druh je na rozdíl od ostatních želv malinko teplomilnější.

Jak získat novou želvu do chovu?

1 Pokud získám do chovu novou želvu, nikdy s ní nemanipuluji více, než je třeba a úkony jako odčervení, úprava zobáků... 2 V případě nového druhu si předem, pokud to jde, a není to potřeba rozhodnout okamžitě, zjistím co možná nejvíce... 3 Chovný plán pak upravuji dle pozorování a chování želv. 4 Používám jen osvědčené a vyzkoušené metody a postupy, v poslední době... More ...

Jak upravovat chování želv?

3) Chovný plán pak upravuji dle pozorování a chování želv. 4) Používám jen osvědčené a vyzkoušené metody a postupy, v poslední době převážně dle vlastních zkušeností. 5) Cizí poznatky použiji jen omezeně a pouze z důvěryhodných zdrojů a když ano, tak pokaždé opatrně a postupně.

Související příspěvky: