Kde se pěstuje kurkumovník?

Obsah

Kde se pěstuje kurkumovník?

Kde se pěstuje kurkumovník?

Kurkumovník má mnohé využití. Pěstuje se jako léčivá rostlina k získávání koření, pro velmi zajímavý květ z estetických důvodů a také jej lze využít jako účinný rostlinný pesticid. Kurkuma nabídne buďto růžové nebo bílé květy. Zdroj: Shutterstock,com / HildaWeges Photography

Co jsou zázračné vlastnosti kurkuma?

Kromě toho, že ji lidé na celém světě používají k vaření, má tato zázračná bylina i antibakteriální, antioxidační, antivirové, antimykotické, antikarcinogenní, antimutagenní a protizánětlivé vlastnosti. Kurkuma obsahuje mnoho zdravých živin, jako jsou bílkoviny, vláknina, niacin, vitamíny C, E, K, draslík, vápník, měď, železo, hořčík a zinek.

Co obsahuje kurkuma?

Kurkuma obsahuje mnoho zdravých živin, jako jsou bílkoviny, vláknina, niacin, vitamíny C, E, K, draslík, vápník, měď, železo, hořčík a zinek. Její součástí jsou takzvané kurkuminoidy, z nichž nejznámější a patrně nejlépe prozkoumaný je kurkumin, který má nejméně 150 prokázaných léčivých účinků, včetně výrazného protirakovinného působení.

Proč je kurkuma královna koření?

Kurkuma je často označována jako královna koření. Mezi její hlavní charakteristiky patří pepřová vůně, ostrá chuť a zlatavá barva. Kromě toho, že ji lidé na celém světě používají k vaření, má tato zázračná bylina i antibakteriální, antioxidační, antivirové, antimykotické, antikarcinogenní, antimutagenní a protizánětlivé vlastnosti.

Související příspěvky: