Jaké jsou vyšetření štítné žlázy?

Obsah

Jaké jsou vyšetření štítné žlázy?

Jaké jsou vyšetření štítné žlázy?

Sledování stavu štítné žlázy považuje lékař za klíčové. „Česká endokrinologická společnost léta usiluje o to, aby se prováděla preventivní vyšetření chlapců a děvčat kolem puberty a dále dospělých okolo 40 až 50 let věku.

Proč žijeme bez štítné žlázy?

Život bez štítné žlázy 1 Předpoklady pro chorobu – rizikové faktory. A dále v rozborech vidíme různé lehkovážnosti, riziková jednání,... 2 Důležitost a aktivita orgánu. Naše tělo se dokáže pomocí funkce štítné žlázy adaptovat na zátěže, nevyrovnanosti,... 3 Medikamentace a úskalí. Potíže jej přivedou k lékaři, a ten zjistí nízkou hladinu hormonu a vysokou hladinu TSH, který... More ...

Kdo je operatérem štítné žlázy?

Operace štítné žlázy. Host: MUDr. Bohumil Markalous Operace štítné žlázy. Host: MUDr. Bohumil Markalous Uzly a zvětšeniny, nádorové změny. To jsou nejčastější důvody chirurgických řešení nálezů na štítné žláze. Ve vysílání Zdravíčka je objasnil primář ORL oddělení nemocnice v Jindřichově Hradci a vyhlášený operatér ve svém oboru MUDr.

Co je štítná žláza?

„Štítná žláza je tvořena dvěma laloky, pravým a levým, které propojuje můstek. Odebíráme nejčastěji jeden lalok a můstek. Druhý lalok pak dál plní svoji funkci, mírně naroste a zvýší produkci hormonu štítné žlázy, aby tělo dostatečně zásobil.

Související příspěvky: