Jaké jsou povolené vzdálenosti dronů?

Obsah

Jaké jsou povolené vzdálenosti dronů?

Jaké jsou povolené vzdálenosti dronů?

Povolené vzdálenosti se nepatrně liší dle hmotnostních kategorií dronů. Dodržování pravidla bezpečné vzdálenosti 10-30-50 je povinností pilotů všech strojů o hmotnosti do 7 kg. Pro kategorii 7 – 25 kg se aplikuje přísnější pravidlo bezpečné vzdálenosti 50-100-150 : neboli hobby i profi pilot provozující létání s bezpilotními systémy za komerčním ...

Kde mohou drony létat?

Mimo letiště o kterých si povíme dále, mohou drony létat jen v nejnižším vzdušném prostoru třídy G a to do výšky 300 metrů nad zemí. Vyhnout se musíte zakázaným prostrorům (LKP - prohibited) a omezeným prostrorům (LKR - restricted).

Jaká je hmotnost létání s dronem?

Pokud si létáním s dronem budete chtít vydělávat, je úplně jedno jakou má hmotnost. Automaticky spadáte do nejpřísnější kategorie viz tabulka na konci článku. Pokud jej máte jen na rekreační účely, je pro vás důležitá hmotnost 0,91 Kg.

Co je důležité zajistit při práci s dronem?

Bezpečnost – ať už patříte mezi hobby piloty, anebo vás práce s dronem živí, je nesmírně důležité zajistit bezpečí své i druhých a vyvarovat se způsobení škod na majetku. Ohleduplnost k ostatním – vžijte se do „nepilotů“, nikomu by určitě nebylo příjemné dostat se pod drobnohled létající kamery :).

Související příspěvky: