Kdy byla podlahovka vypnutá?

Obsah

Kdy byla podlahovka vypnutá?

Kdy byla podlahovka vypnutá?

Sám bych tomu nevěřil, pokud bych neměl osobní zkušenost. Při montování regulace byla podlahovka asi 3 hodiny vypnutá a po zprovoznění majitel zatopil v krbu. Po zvýšení teploty nad 60°C se začala ohřívat trubka do systému, ale AKU byla stále studená. Když i po hodině topení měla AKU stejnou teplotu, začal jsem hledat příčinu.

Co se týče podlahového vytápění přízemního domku?

Jelikož jsem se setkal s mnoha různými dotazy ohledně podlahového topení, krbové vložky, trojcestného ventilu ESBE, akumulační nádrže a regulace rozhodl jsem se napsat obsáhlejší článek s příklady na konkrétní instalaci. Jedná se o podlahové vytápění přízemního domku, elektrokotel, teplovodní krb, malou akumulací a obojživelný boiler na TUV.

Co se týče topení do podlahovky?

Podotýkám, že nešlo o studený dům, ale v domě se asi dva měsíce topilo do podlahovky elektrokotlem. Majitel pak prohlásil, že již párkrát v krbu topil a nikdy se mu AKU nechtěla nahřát, ani po celodenním topení a takový fajr tam ještě neměli.

Co je samoregulace podlahovky?

Tato vlastnost se nazývá samoregulace podlahovky. Jelikož hmota podlahy má velkou setrvačnost a nedá se v krátkém čase měnit její teplota je řízení vytápění takovéhoto systému náročnější a nelze ji řídit jen pokojovým termostatem.

Související příspěvky: