Proč je pivo zdravější než víno?

Obsah

Proč je pivo zdravější než víno?

Proč je pivo zdravější než víno?

Na základě jistého průzkumu společnosti na zdravotní aspekty jídla a pití se ukázalo, že pivo je pravděpodobně zdravější než víno. Obsahuje totiž velké množství vitamínů B a vysoké množství vlákniny, které je dobré pro zažívací trakt. A jedním z nejzajímavějších aspektů bylo zjištění, že aktivní látky v pivě pomáhají udržet zdravé žíly.

Jak si vybrat pivo nebo víno?

Pivo nebo víno, které si vybrat! Oba nápoje mají své skalní fanoušky, ale jsou i tací, kteří holdují oběma. Pokud vybíráte, máte se orientovat podle chuti nebo zdravotních aspektů? Uděláme si takové malé srovnání. Pokud jste na dietě, samozřejmě, že žádný alkohol není vaším přítelem.

Co je zdravější než červené víno?

Podle některých vědců je pivo dokonce zdravější než do nebes vynášené červené víno. Pokud však chcete z léčivých účinků piva vytěžit maximum, ideální jsou jedna až dvě sklenice denně (třetinky), jinak dosáhnete spíše opačného efektu.

Kolik piva denně pomáhá ztrátě kostní hmoty?

Jedna lahev piva každý den pomáhá zabránit ztrátě kostní hmoty. Studie výzkumníků z americké Tuftovy univerzity odhalila souvislost mezi hustotou kostí a spotřebou piva. Tyto pozitivní přínosy má pivo však jen v mírném množství, naopak velkým pijákům hrozí, že jejich kosti budou slabé.

Související příspěvky: