Jak se měří volatilita papíru?

Obsah

Jak se měří volatilita papíru?

Jak se měří volatilita papíru?

Uvádí se, že cenný papír má vyšší míru volatility, když se jeho hodnota může v krátkém čase dramaticky změnit. Volatilita se měří pomocí nástroje „směrodatná odchylka“, která měří odchylku aktiva od průměru.

Co je volatilita?

Volatilita označuje míru kolísání hodnoty aktiva nebo jeho výnosové míry (obvykle jako směrodatnou odchylku těchto změn během určitého časového úseku). Jedná se o nástroj, pomocí kterého lze předpokládat potenciální nárůst či pokles hodnoty aktiva v budoucnosti na základě změn hodnot tohoto aktiva v minulosti. [1]

Kde jste se zabývali volatilitou?

Analytici se zabývají volatilitou na trhu, indexem a specifickými cennými papíry. Prošetřením volatility se můžete pokusit odhadnout riziko. Kde jste o volatilitě slyšeli? Tomuto pojmu se věnuje velká pozornost během období hospodářských turbulencí.

Jak se měří volatilita akcií?

Volatilita se měří pomocí nástroje „směrodatná odchylka“, která měří odchylku aktiva od průměru. Některá aktiva jsou volatilnější než ostatní, takže jednotlivé akcie jsou volatilnější než index akciového trhu, který obsahuje mnoho různých akcií.

Související příspěvky: