Co se týče vitamínu C?

Obsah

Co se týče vitamínu C?

Co se týče vitamínu C?

Výzkumy potvrzují, že konzumace papáji pomáhá s uvolněním ucpaných dutin, dodává pokožce ztracený lesk a posiluje kosti. V jedné hrsti papáji se nachází asi 88 mg vitamínu C. Hrstička jahod tělu dodá asi 85 mg vitamínu C. Navíc jahody obsahují foláty a další látky, které pomáhají udržovat zdravé srdce.

Co je vitamín C v ovoci a zelenině?

Měli bychom ho proto užívat každý den v dostatečném množství, abychom nastartovali naší imunitu a zajistili si tak lepší ochranu před chřipkou a nachlazením. Tento článek vám přináší informace o 12 druzích ovoce a zeleniny, které obsahují více vitamínu C než pomeranče.

Jaký je denní dávka vitamínu C?

Většina lidí má vitamín C spojený především s citrusovými plody, zejména s pomeranči. Nicméně jeden středně velký pomeranč (100 gramů) obsahuje kolem 60 mg vitamínu C (doporučená denní dávka vitamínu C se pohybuje v rozmezí 60 – 100 mg za den).

Kolik vitamínu C potřebujete?

Pokud potřebujete skutečně vitamínovou bombu s obsahem vitamínu C, dejte si hrst (100 g) černého rybízu. Tím tělu dodáte kolem 200 mg vitamínu C, se všemi jeho pozitivními účinky. Šípková omáčka nebo čaj mají něco do sebe.

Související příspěvky: