Jak zajišťovat stěny hydraulického mechanismu?

Obsah

Jak zajišťovat stěny hydraulického mechanismu?

Jak zajišťovat stěny hydraulického mechanismu?

Zajištění stěn výkopů proti sesunutí svahováním, pažením aj. Hydraulické mechanismy přenášejí pohyb a silové zatížení od hnacího členu k pracovnímu stroji prostřednictvím kapaliny, nejčastěji oleje, který současně zajišťuje mazání jednotlivých částí hydraulického mechanismu.

Jak se objeví problém s hydraulickým čerpadlem?

Když se objeví problém se strojem, přenastavují se knoflíky na hydraulickém čerpadle a ventilech, aby se „zjistilo", jestli to problém se strojem vyřeší. Bohužel ten, kdo nastavení provádí, nemá většinou tušení, jaký to bude mít na stroj dopad. Tlaky v hydraulickém systému jsou obvykle nastaveny příliš vysoko.

Co je mazací lžička u stojatých motorů?

U stojatých motorů s ventilovým rozvodem SV, OHV, OHC a vodorovně uloženým klikovým hřídelem je malá nabírací lžička s mazacím otvorem vytvořená na spodní polovině dělené hlavy ojnice. U motorů s rozvodem OHC se také olej pro mazání rozvodů vynáší nahoru rozvodovým řetězem nebo nejnověji mokrým ozubeným řemenem.

Kdy dojde k problému s hydraulikou?

Když dojde k problému s hydraulikou, to poslední, co údržbář chce, je zdržovat se 15 nebo 20 minut hledáním příručky. Koneckonců, když se porouchá stroj, čas jsou peníze. Lepší je umístit větší schémata pod plexisklo vedle systému.

Související příspěvky: