Kdy začnete zaměstnávat?

Obsah

Kdy začnete zaměstnávat?

Kdy začnete zaměstnávat?

Zaměstnávat není žádná legrace. Dokud je to na DPP do 10 000 Kč, možná to tak hrozně nevypadá, ale jak překročíte tuto magickou hranici, nebo začnete zaměstnávat na hlavní pracovní poměr, bude to jízda, alespoň zezačátku. V okamžiku, kdy začnete zaměstnávat, musíte hradit povinné pojištění.

Proč se podíváme na výpovědi zaměstnavatelem?

Dnes se podrobněji podíváme pouze na výpovědi dané zaměstnavatelem, protože i ty samy o sobě dělají zaměstnancům i zaměstnavatelům potíže. Navíc v roce 2012 přišla jedna poměrně podstatná změna, respektive byl zaveden nový důvod pro výpověď.

Může zaměstnanec dostat výpověď na výkon daného povolání?

Pokud zaměstnanec nesplňuje podmínky pro výkon daného povolání, může za to dostat od zaměstnavatele výpověď, ale pouze v případě, že ho na toto nesplňování požadavků zaměstnavatel upozornil v posledních 12 měsících, a to písemně, přičemž zaměstnanec v přiměřené době nesjednal nápravu.

Co potřebuje zaměstnavatel pro udělení výpovědi?

Zaměstnavatel potřebuje pro udělení výpovědi zaměstnanci důvod. A to ne ledajaký, ale jeden z uvedených v zákoníku práce pod paragrafem 52. Navíc situace zaměstnance nesmí spadat pod jeden z bodů ve výlukách z možnosti dát výpověď. O těchto situacích popsaných v § 53 se dočtete v druhé polovině článku.

Související příspěvky: