Můžete si sjednat životní pojištění v případě smrti?

Obsah

Můžete si sjednat životní pojištění v případě smrti?

Můžete si sjednat životní pojištění v případě smrti?

Pokud živíte rodinu a chcete mít jistotu, že bude v případě vaší smrti finančně zajištěna, popř. nezdědí dluhy, můžete si sjednat životní pojištění. Tento finanční produkt se také používá pro zajištění většího úvěru či hypotéky. Tento a mnoho dalších článků najdete v desátém čísle tištěného časopisu Osobní finance, který vyjde 13. října.

Co je životní pojištění?

Životní pojištění je finančně pojistný produkt, který kryje riziko smrti a stává se díky své variabilitě zajímavou formou spoření. Cílem životního pojištění je zabezpečit osoby blízké (manželku, děti apod.) v případě úmrtí, popř. finančně zabezpečit svou vlastní osobu při dožití věku určeného ve smlouvě.

Jak vzniká množné pojištění?

Množné pojištění vzniká, pokud je stejný pojistný zájem pojištěn proti shodnému pojistnému nebezpečí u více pojistitelů. Množné pojištění může vzniknout jako: 1. soupojištění – pokud je pojistná smlouva uzavřena mezi pojistníkem a více pojistiteli (které zastupuje vedoucí pojistitel) a pojistník platí za sjednané pojištění jediné pojistné; 2.

Co je hraniční pojištění?

Hraniční pojištění je pojištění, upravené zákonem o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a není jednou z možných forem množného pojištění. Hraniční pojištění – tedy pojistnou smlouvu o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, uzavřenou s Českou kanceláří pojistitelů – je povinen mít řidič cizozemského vozidla, s výjimkou řidiče, ...

Související příspěvky: