Potřebujete, aby vánoční hvězda vykvetla i další Vánoce?

Obsah

Potřebujete, aby vánoční hvězda vykvetla i další Vánoce?

Potřebujete, aby vánoční hvězda vykvetla i další Vánoce?

Pokud chcete, aby vám vánoční hvězda „vykvetla“ i další vánoce, musíte ji oklamat. Přibližně od poloviny září ji dopřávejte maximálně 10 hodin denního světla. Po zbytek dne ji musíte zatemňovat – zakrývejte ji například krabicí. Před vánoci se zase rozzáří rudou barvou a bude ještě hezčí, než když jste ji kupovali.

Co je vánoční hvězda?

Vánoční hvězda (Euphorbia (Poinsettia) pulcherrima) je nepřehlédnutelná, pestrá a slavnostně vyhlížející rostlina, ačkoli jsou její květy drobné a nenápadné. Zrak však přitahují nádherně vybarvené listeny pod kvítky. Nejčastěji jsou jasně červené, což v kontrastu s tmavou zelení listů působí slavnostně.

Jak rozkvést vánoční hvězdu?

Jak rozkvést vánoční hvězdu? Čtyři týdny před Vánocemi nastává nejdůležitější období pěstitelského snažení. Vánoční hvězda je rostlinou krátkého dne, to znamená, že pokvete a barevné listeny vytvoří jen tehdy, bude-li mít den „dlouhý“ jen osm až devět hodin. Nevíte, co napsat na Vánoce.

Co byste měli vědět o vánoční hvězdě?

Péče o vánoční hvězdu 1 Vánoční hvězda pochází z Mexika, proto jí vyhovuje jí stálá teplota nad 20 °C. Květináč by neměl stát přímo na studeném... 2 Na citlivost vůči chladu myslete i při přenosu z květinářství – tuto teplomilnou rostlinu by vám rozhodně měli důkladně... 3 Potřebuje i dostatek světla, ale rozptýleného, nežli přímé sluneční paprsky (podobně jako orchideje ). More ...

Související příspěvky: