Co se týče rozvodového řemene?

Obsah

Co se týče rozvodového řemene?

Co se týče rozvodového řemene?

Samotný rozvodový řemen je vyrobený z gumy, u některý vozů se namísto gumového řemene používají řetězy. Součástí rozvodového mechanismu bývají také vodící a napínací kladky. Ty bývají k poškození náchylnější než rozvodový řemen. Stav řemene a jeho napnutí je důležité čas od času zkontrolovat a popřípadě napnout.

Jaká je doba výměny rozvodového řemene?

Výrobci stanovují dobu výměny rozvodového řemene obvykle po nájezdu několika desítek tisíc kilometrů. Může se však stát, že řidič tento termín překročí, případně že na stav řemene budou mít vliv vedlejší faktory, které způsobí jeho poškození.

Jak postupovat při výměně rozvodového řemenu?

1 Pokud provádíte výměnu rozvodového řemenu poprvé, měli byste si (za přijatelnou cenu) pořídit manuál výrobce přímo pro... 2 Je velmi důležité vždy postupovat dle specifických instrukcí přímo pro váš typ auta, zvláště pak, pokud nejste v tomto... 3 U některých aut může být pro dosažení na ustavovací šrouby napínáku ukryté za uložením motoru potřeba použít speciální... More ...

Jak zkontrolovat stav rozvodového řemene?

Stav řemene můžete jednoduše zkontrolovat tak, že uvolníte tři svorky, které drží kryt rozvodového řemene. Poté zkontrolujte výrobní číslo řemene a změřte jeho šířku. Pokud je menší než 22 mm, výměna je nutná. Jinak rozvody nechte vyměnit tak, jak doporučuje výrobce.

Související příspěvky: