Jaké jsou přírodní způsoby pro pěstování kukuřice?

Obsah

Jaké jsou přírodní způsoby pro pěstování kukuřice?

Jaké jsou přírodní způsoby pro pěstování kukuřice?

Využití přírodních způsobů pro intenzivní pěstování kukuřice 1 Hnojení kukuřice. Kladli jsme si otázku, zda je vysoké zastoupení kukuřice v osevním postupu s vysokým využitím... 2 Mikroorganizmy. Dlouhodobě jsme se zabývali pěstováním kukuřice při základní dávce dusíku 120 kg/ha a využitím... 3 Polní pokusy. Parcelkové pokusy byly založeny na Výzkumné stanici FAPPZ v Červeném... More ...

K čemu je kukuřice cukrová určena?

Kukuřice cukrová je určena pro přímou spotřebu, dá se však také dobře zmrazovat. Přímo můžete kukuřice konzumovat vařené nebo v mladém stavu i syrové. Pokud palice kukuřice nezamrazíte, lze je uchovávat jen krátký čas, kukuřičný cukr se totiž při vyšších teplotách rychle proměňuje na škrob a zrna moučnatí.

Jaké jsou teplotní podmínky pro pěstování kukuřice?

Po vzejití rostliny kukuřice poměrně dlouho zakořeňují. Vegetativní orgány se vytváří při teplotách okolo 10 °C. Pro tvorbu generativních orgánů jsou potřeba teploty kolem 12 °C. Optimální teploty pro první fáze růstu 20 °C a pro rozvoj kořenového systému 24 °C.

Jaký je výnos kukuřice na zelené krmení?

Při pěstování kukuřice na zelené krmení se vysévá 200 000 - 220 000 rostlin na ha. Výsev je tím hustší, čím kratší je vegetační doba. Na výnos 10 t.ha -1 je potřeba 100 - 130 kg N, 30 - 45 kg P, 80 - 160 kg K. Vyšší dávka hnojiv používáme v bramborářské výrobní oblasti. Hnojení P a K na podzim podle zásoby živin v půdě.

Související příspěvky: