8 nejčastějších chyb při výměně pneumatik?

Obsah

8 nejčastějších chyb při výměně pneumatik?

8 nejčastějších chyb při výměně pneumatik?

8 nejčastějších chyb při výměně pneumatik 1 Nesprávný směr rotace pneumatiky . Nápis Outside by pak měl být na vnější straně pneumatiky. 2 Přetažení šroubů . Dochází k němu použitím příliš velké síly na dotažení, zpravidla při použití manuálního klíče. 3 Nedostatečné dotažení . Ta se provádí po spuštění auta ze zvedáku. Po spuštění vozidla na zem je třeba všechny... More ...

Jaký je doporučený tlak pneumatiky u osobních vozidel?

U většiny osobních vozidel se doporučený tlak pneumatik pohybuje kolem 2,3 barů při běžných jízdních podmínek. Jiné nahuštění bývá doporučováno například při větším zatížení. Veškeré údaje týkající se nahuštění pneumatiky lze najít v uživatelské příručce ke konkrétnímu vozidlu, na internetu a také na karosérii vozidla.

Jaké je správné nahuštění pneumatik?

Správné nahuštění pneumatik by se podle odborníků mělo kontrolovat každý 14 dní, nejlépe však při každém tankování, a před každou delší cestou. Některé čerpací stanici nabízí k dispozici kompresory sloužící ke kontrole tlaku i dohuštění. Rychlejší opotřebení až o 50 % - podhuštění způsobuje nadměrné ojíždění ramenních části pneumatik.

Související příspěvky: