Kdy použít gel z aloe vera?

Obsah

Kdy použít gel z aloe vera?

Kdy použít gel z aloe vera?

Gel z aloe vera je vhodný pro osoby, které chtějí posílit imunitu či mají zvýšenou hladinu cholesterolu. Mohou ji užívat i osoby se zvýšenou hladinou cukru v krvi, ale bez vědomí lékaře by ji měli užívat pouze ti, co neužívají léky předepsané lékařem (ti se musí nejprve s lékařem domluvit).

Co byste chtěli vyzkoušet při užívání aloe vera?

Pokud byste přece jenom chtěli vyzkoušet pozitivní účinky této rostliny při vnitřním užívání, navštivte raději kamennou lékárnu a poptejte se po gelu z aloe vera.

Zda se jedná o doplněk stravy s Aloe vera?

Při výběru přípravku s aloe vera si rozhodně dejte pozor na to, zda doplněk stravy obsahuje jen čistý aloe vera gel z vnitřku listu a že neobsahuje také zpracovanou kůru listů, která má již zmíněný silně projímavý účinek. To by měl výrobce jednoznačně deklarovat v popisu přípravku.

Kdo by měl podávat Aloe vera gel dětem?

„Osobně bych, vzhledem k nedostatku odborných informací, nedoporučil podávat aloe vera gel dětem do 15 let. Obecně platí, že pacienti s větším množstvím užívaných léků (a tedy komplikovanějším zdravotním stavem) by se měli nejprve poradit o užívání aloe vera gelu vnitřně s lékařem nebo lékárníkem,“ dodává Tomáš Arndt.

Související příspěvky: