Může pojišťovna plnění krátit nebo zamítnout?

Obsah

Může pojišťovna plnění krátit nebo zamítnout?

Může pojišťovna plnění krátit nebo zamítnout?

Pojišťovna může plnění krátit nebo zamítnout i v případě nevyhovujícího technického stavu auta v případě autopojištění (například sjeté pneumatiky). Tady je posuzována příčinná souvislost a míra vlivu negativního faktoru a způsobené škody.

Je výjimkou, když klient odmítne pojistnou smlouvu?

Není výjimkou, když pojišťovna odmítne klientovi po události, na kterou je pojištěn, škodu zaplatit nebo mu chce plnění zkrátit. Jaké máte možnosti, pokud se to stane právě vám? Každá pojistná smlouva obsahuje výluky. Někdy ale pojišťovna krátí plnění neoprávněně... Můžete si být jisti, že každou nahlášenou událost pojišťovny důkladně zkoumají.

Můžete si být jisti, že pojišťovny zkoumají pojistné plnění?

Můžete si být jisti, že každou nahlášenou událost pojišťovny důkladně zkoumají. A asi dost často hledají cokoliv, aby nemusely klientovi vyplatit celé pojistné plnění. Důležitý je ale fakt, že existují důvody, definované v pojistných podmínkách, kdy pojišťovna může plnění krátit nebo odmítnout, a takový postup je naprosto oprávněný.

Jak dočkat odškodné od životního pojištění?

Krácení nebo zamítnutí požadovaného plnění se můžete dočkat i u životního pojištění. Obvyklá je situace, kdy má pojišťovna definována vlastní pravidla invalidity nebo dobu, po kterou vyplácí denní odškodné v případě konkrétního nemoci či úrazu.

Související příspěvky: