Jaké jsou semínka ze slunečnice?

Obsah

Jaké jsou semínka ze slunečnice?

Jaké jsou semínka ze slunečnice?

Semínka ze slunečnice zaženou hlad a zároveň vám dodají řadu potřebných živin. Slunečnice je jednoletá rostlina, původem z středoamerického regionu. Rostlina slunečnice vytváří šedavé až bílé kuželovité semena s hladkým povrchem. Každá slunečnice obsahuje stovky semen, které obsahují vitamíny A, E a B1, kyselinu listovou a niacin.

Co obsahuje slunečnicová semena?

Slunečnicová semena obsahuje minerály jako jsou vápník, měď a hořčík, které zabraňují ztrátě minerální hustoty kostí. Obsahují také vitamín E, který usnadňuje artritické bolesti. Měď obsažena v slunečnicových semenech pomáhá při zesíťování kolagenu a elastinu, které zajišťují pevnost a pružnost kloubů a kostí. 8. Zdraví pokožky

Proč konzumovat Slunečnicové semeny?

Pravidelná konzumace slunečnicových semínek dodává lesk kůži, bojuje proti UV záření a udržuje pokožku mladistvou a krásnou. Měď v slunečnicových semenech je potřebná k výrobě melaninu, pigmentu, který dává pokožce barvu.

Kde se pěstuje slunečnice?

Pěstování. Rostlina vyžaduje slunné stanoviště orientované na jih nebo jihozápad, vyhovuje ji černozem a hnědozem s dobrou zásobou živin. Slunečnice je poměrně náročná na vodu, ale nesnáší vysokou hladinu spodní vody. V dobře vyhnojené půdě narůstá do větší výšky a také květy mají větší průměr.

Související příspěvky: