Co může exekutor zbavit z pohledávky?

Obsah

Co může exekutor zbavit z pohledávky?

Co může exekutor zbavit z pohledávky?

V případě exekuce na majetek může exekutor zbavit téměř vše. Kromě věcí které jsou definovány v příslušném zákonu. V případě existence pohledávky (dluhu), může být nárok věřitele uspokojen zabavením a prodejem majetku dlužníka. Obecně má exekutor tři různé možnosti, jak vymáhat dlužné peníze. Jsou to buď exekuční srážky ze mzdy, zablokování účtu v ...

Co musí exekutor zabavit?

Zákon o exekucích říká, že exekutor tedy nesmí zabavit majetek, který dlužník nezbytně nutně potřebuje k zajištění základních životních potřeb sebe a své rodiny. Do této kategorie spadá třeba základní oblečení, hygienické potřeby, základní vybavení bytu, jako jsou postele, lůžkoviny, stůl, židle, základní kuchyňské vybavení.

Co je exekuce prodejem movitých věcí?

Exekuce prodejem movitých věcí je častým jevem a představuje výrazný zásah do života dlužníka i jeho rodiny. U tohoto typu exekuce často dochází ke sporům, kdy je zabavován i majetek, který nepatří dlužníkovi.

Co se týká exekuce nemovitostí?

U tohoto typu exekuce často dochází ke sporům, kdy je zabavován i majetek, který nepatří dlužníkovi. Exekutor a jeho pověření zaměstnanci můžou ze zákona vstoupit do jakékoliv nemovitosti, i bez souhlasu majitele či osob zde žijících, a to i v případě, kdy nebudou doma.

Související příspěvky: