Jaká je průměrná teplota vzduchu v létě?

Obsah

Jaká je průměrná teplota vzduchu v létě?

Jaká je průměrná teplota vzduchu v létě?

V létě se formuje v oblasti Severního ledového oceánu a průměrná měsíční teplota vzduchu nejchladnějšího měsíce se pohybuje okolo −30 °C (Alert −33 °C), nejteplejšího pak 4 °C až 6 °C (Alert 4 °C). V okrajových oblastech jsou nízké teploty zmírňovány teplými mořskými proudy na hodnoty kolem −15 °C.

Jaká je teplota mořského tropického vzduchu?

Mořský tropický vzduch je charakteristický vysokou vlhkostí a malými teplotními amplitudami. Průměrná měsíční teplota vzduchu nejchladnějšího měsíce se pohybuje kolem 20 °C až 25 °C (San Juan 24 °C), nejteplejšího pak 25 °C až 28 °C (San Juan 27 °C).

Jak vzniká ekvatoriální vzduch v Evropě?

Ekvatoriální vzduch vzniká v okolí rovníku, je teplý a vlhký a vyznačuje se stálými průměrnými měsíčními teplotami v rozsahu 24 °C až 28 °C. V důsledku všeobecné cirkulace vzduchu se do Evropy nedostává. Atmosférická fronta je poměrně úzká přechodná vrstva mezi vzduchovými hmotami různých vlastností.

Jaké jsou typy ekvatoriální vzduchové hmoty?

Kromě ekvatoriální vzduchové hmoty můžeme rozdělit uvedené typy podle vlastností povrchu, nad nímž vznikají, na mořskou a kontinentální VH, které lze podle lokální oblasti utváření blíže specifikovat (př. subpolární, monzunová aj.).

Související příspěvky: