Co jsou literární druhy?

Obsah

Co jsou literární druhy?

Co jsou literární druhy?

Literární druhy. Epika – vychází z děje, vypráví příběh s postavami, prostředím, většinou je psána v próze. Lyrika – typická pro poezii, vyjadřuje dojmy, city, snaží se zachytit skutečnost v jedinečném okamžiku, tato díla mohou obsahovat epické prvky – náznak děje, postavy. Drama – založeno na ději, odvíjí se prostřednictvím přímé řeči – dialog i ...

Jak psát literární analýzu?

Literární analýza může být provedena na jakémkoli literárním díle - básni, povídce, románu nebo dramatu. Hlavním účelem literární analýzy je prozkoumat, jak a proč byla psána konkrétní část literatury. Poté, co jsme se seznámili s literární analýzou, pojďme se nyní podívat, jak psát literární analýzu krok za krokem.

Co je literární analýza?

Snaží se hodnotit, analyzovat a kritizovat práci autora. Literární analýza se tedy skládá z popisů, analýz a hodnocení práce. Literární analýza může být provedena na jakémkoli literárním díle - básni, povídce, románu nebo dramatu.

Co jsou literární formy?

Literární formy. Poezie – Píseň nebo báseň. Verš – jeden řádek básně. Sloka – logické seskupení veršů. Refrén – opakovaná část písně nebo básně. Rým – zvuková shoda na konci veršů. Ø Střídavý A B A B. Ø Sdružený A A B B. Ø Obkročný A B B A.

Související příspěvky: