Kde jsou mravenci agresivní?

Obsah

Kde jsou mravenci agresivní?

Kde jsou mravenci agresivní?

Mravenci jsou aktivní ve dne i v noci. Jsou agresivní především za dusného počasí, zejména pak před bouřkou. V takovém případě dokáží člověka pokousat a způsobit tak pálivou bolest. Dřevokazný hmyz může napadat stavební konstrukce, krovy, podlahy i nábytek. Ve dřevě si mravenci vyhlodají hnízda, která tvoří spleť chodbiček a komůrek.

Co jsou příčiny mravenčení v rukou?

Hlavní příčiny mravenčení v rukou 1 Cukrovka. Toto civilizační onemocnění může souviset nebo symbolizovat právě mravenčení v rukou. Průběh nemoci postupně,... 2 Rakovina. Nádorové onemocnění je dalším možným zdrojem mravenčení rukou. Rakovina může mravenčení způsobovat ze tří... 3 Roztroušená skleróza. Roztroušená skleróza je autoimunitní onemocnění, při kterém imunitní systém... More ...

Kdo je největší mravenec dřevokaz?

Dřevokazných mravenců u nás existuje hned několik, asi nejznámější je druh zvaný mravenec dřevokaz. Jde o jednoho z největších mravenců žijících v Evropě. Je 6 až 18 milimetrů dlouhý, má černé tělo, hruď a první článek na zadečku je červeně zbarvený. Mravenec dřevokaz patří k dlouhověkým mravencům - dožívá se až 13 let.

Související příspěvky: