Jak se odhlásit z veřejného zdravotního pojištění?

Obsah

Jak se odhlásit z veřejného zdravotního pojištění?

Jak se odhlásit z veřejného zdravotního pojištění?

Pro odhlášení z českého systému veřejného zdravotního pojištění je třeba splnit tři podmínky: pojištěnec je dlouhodobě v cizině (jde o nepřetržitý pobyt delší než 6 měsíců ), je v cizině zdravotně pojištěn a učinil u své zdravotní pojišťovny písemné prohlášení. Odhlásit se zpětně není možné.

Jaký je základ zdravotní pojištění?

Zdravotní pojištění Vyměřovací základ pro výpočet zdravotníh ... 13 350 Kč Sazba 13,5 % Záloha na zdravotní pojištění 1 803 Kč

Kolik za zdravotní pojištění zaplatí zaměstnanec?

Kolik na zdravotním pojištění zaplatí zaměstnanci. Sazba zdravotního pojištění u zaměstnance činí 13,5 procenta. Zdravotní pojištění za něj odvádí zaměstnavatel – strhává mu na zdravotní pojištění každý měsíc 4,5 procenta z hrubé mzdy. Sumu odpovídající devíti procentům hrubé mzdy pak za zaměstnance zaměstnavatel doplácí.

Co je zdravotní pojištění v České republice?

Zdravotní pojištění v České republice (ČR) je druh zákonného pojištění, na jehož základě je zdravotní pojišťovnou hrazena lékařská péče poskytnutá pojštěnci. Zdravotní pojištění nemá charakter komerčního pojištění a nevzniká tedy na základě smlouvy, ale podle zákona.

Související příspěvky: