Co je dobré užívat pro slezinu?

Obsah

Co je dobré užívat pro slezinu?

Co je dobré užívat pro slezinu?

Rady pro výživu sleziny 1 Pokud chcete posílit slezinu, je nejdůležitější zázvor Můžete jej užívat v horkém čaji nebo při vaření. 2 Jako posilujicí prostředek pro slezinu se doporučuje rovněž ženšen. 3 Jak petržel, tak celer jsou vynikajicí potraviny, jimiž můžele vysušit vlhkou slezinu, neboť působí proti hromadění... More ...

Co jsou vhodné potraviny pro slezinu?

Vhodné potraviny pro slezinu. Slezině dodávají energii všechny druhy kulatých plodů žluté, oranžové a červené barvy, přirozeně sladké potraviny. Pokud potřebujete dostat vaši slezinu do formy, dopřejte si: maliny, jahody, třešně, meruňky, broskve. vařenou nebo dušenou zeleninu – kukuřici, dýni, celer, ředkvičky, mrkev.

Jak zvýšit slezinu?

Vhodnou stravou, zejména na podzim a v zimě, můžete slezinu pozitivně ovlivnit. 1. Omezte na podzim a v zimě spotřebu syrových potravin a šťáv. 2. Protože slezina miluje sucho,jsou příznivé suché potraviny, dále také zahřivající koření, jako skořice, muškátový oříšek.

Proč jsou onemocnění sleziny doprovázena únavou?

Onemocnění sleziny bývají doprovázena únavou (slezina je zodpovědná za „výrobu“ energie z potravy). Tato únava je často provázena mírnou depresí. Nestrávená potrava ve stolici. Tupá bolest hlavy na čele. Pocit chladu, hlavně studené ruce a nohy. Pokles dělohy či konečníku (hemoroidy).

Související příspěvky: