Kde byl přijat netopýr pestrý?

Obsah

Kde byl přijat netopýr pestrý?

Kde byl přijat netopýr pestrý?

Vlašim – Do záchranné stanice pro handicapované živočichy Českého svazu ochránců přírody Vlašim byl přijat netopýr pestrý. Shodou okolností ten večer pořádalo Podblanické ekocentrum Netopýří noc ve spolupráci se základní organizací Českého svazu ochránců přírody Nyctalus, a tak mohli návštěvníci této akce na vlastní oči vidět vypouštění netopýra.

Kdo jsou netopýři?

Netopýři (Microchiroptera; dříve česky nedopíři) jsou podřád savců z řádu letouni. Nejvýznamnějším znakem netopýrů jsou blány vyvinuvší se z předních končetin.

Proč jsou netopýři zranitelní?

Protože netopýři jsou velmi zranitelní, jsou to sociální živočichové. V určité části roku se v jednom úkrytu vyskytuje velké množství netopýrů. V létě jsou to nejčastěji matky s mláďaty a zničení takového úkrytu může postihnout velkou část místní populace. Netopýři se rozmnožují celkem pomalu.

Kdy jsou netopýři naštvaní?

Netopýři sami nikdy nenapadají člověka, ani když jsou naštvaní. Na zálety netopýrů do místností je nejbohatší období podzimních přeletů, v srpnu a září, kdy se osamostatňují letošní mláďata, rozpadají se mateřské kolonie a zvířata se přemísťují do přechodných úkrytů.

Související příspěvky: