Proč je avokádo nabité živinami?

Obsah

Proč je avokádo nabité živinami?

Proč je avokádo nabité živinami?

Obsah článku 1 Avokádo je doslova nabité živinami 2 Avokádo obsahuje více draslíku než banány 3 Avokádo obsahuje mononenasycené mastné kyseliny, které jsou důležité pro zdraví srdce 4 Avokádo obsahuje velké množství vlákniny 5 Avokádo snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů 6 Lidé, kteří jí avokádo, bývají zdravější 7 Tuky v avokádu pomáhají lépe vstřebávat živiny z ostatních druhů... More ...

Co je avokádo?

Avokádo je plodem hruškovce přelahodného (avokádovníku), stromu, s latinským názvem Persea americana ( 1 ). Avokádo obsahuje řadu důležitých živin a přidává se do celé řady pokrmů, protože má vynikající a bohatou chuť. Nejznámější jídlo s avokádem je guacamole. V poslední době se avokádo těší u lidí se zájmem o zdravou výživu velké oblibě.

Proč je avokádo zdravé?

Zatímco většina druhů ovoce obsahuje hlavně karbohydráty (sacharidy), avokádo je naopak velmi bohatým zdrojem zdravých tuků. A řada studií ukazuje, že avokádo je velmi prospěšné pro vaše zdraví. V tomto článku se podíváme na 12 důvodů, proč je avokádo zdravé a měli byste ho zařadit do vašeho jídelníčku.

Jak vypadá avokádo v Čechách?

Avokádo, které si můžete koupit u nás v Čechách, nejčastěji vypadá nějak takto: V některých zemích se avokádo s oblibou nazývá "aligátorská hruška", protože má tvar hrušky a zelenou hrbolatou slupku, která připomíná hlavu a kůži aligátora. Jediné, co se z avokáda jí je dužina, zatímco slupka a semena se vyhazují a nekonzumují.

Související příspěvky: