Co je zásobník na vodu?

Obsah

Co je zásobník na vodu?

Co je zásobník na vodu?

Zásobník na vodu je nádoba, obvykle válcovitého tvaru, v níž je skladována ohřátá voda s přímým nebo nepřímým ohřevem. Buď se voda připravuje v zásobníku přímo (hořák, elektrická spirála), nebo se teplo přivádí nepřímo, a to z externího primárního zdroje (kotel, solární panel, fotovoltaika).

Jaká je velikost zásobníka na vodu?

Zásobník na vodu může být nadzemní nebo podzemní. Jeho velikost se odvíjí od střešní plochy, z níž je dešťová voda odváděna, nebo její předpokládané spotřeby. Optimální velikost nádrže je důležitá nejen kvůli jejímu maximálnímu využití, ale i z provozních důvodů, např. rovnoměrnému plnění a čerpání vody. Příliš velký zásobník také zvyšuje možnost ...

Jak se zbavit přebytečné vody v zásobníku?

Sestava zásobníku musí být vybavena dle předpisů pojistnou armaturou, která v případě "natápění" přebytečnou vodu odpouští do kanalizace. Expanzní nádoba "uschová" přebytečnou vodu a pojistná armatura neotevře. Šetří se voda, neznečišťuje se okolí a technické řešení nevyžaduje napojení na odpad.

Jaké jsou vyrovnávací zásobníky vody?

Nacházejí uplatnění i jako vyrovnávací zásobníky při dodávce vody. Jsou uzavřené, šetří vodu, nepotřebují pro svoji činnost energii, jsou levné a jejich montáž a údržba je jednoduchá. Většinou se používá vyměnitelná membrána. Pro pitnou vodu musí mít membrána hygienický atest.

Související příspěvky: