Může jablečný ocet snížit chuť k jídlu?

Obsah

Může jablečný ocet snížit chuť k jídlu?

Může jablečný ocet snížit chuť k jídlu?

Shrnutí: Jablečný ocet na jedné straně může pomoci snížit chuť k jídlu, ale může také vyvolat nevolnost, zejména pokud je konzumován jako součást nápojů s nepříjemnou chutí. Nemáme žádné klinické studie, které by zkoumaly vliv jablečného octa na hladinu draslíku v krvi a na zdraví kostí.

Co obsahuje jablečný ocet?

Poté do vzniklé směsi přidáme baktérie, které alkohol přemění na kyselinu octovou ( 1 ). Jablečný ocet obsahuje zhruba 5 – 6 % kyseliny octové.

Může konzumace jablečného octa způsobit nežádoucí účinky?

Bohužel se ukazuje, že konzumace jablečného octa může vést i k řadě nepříjemných nežádoucích účinků a reakcí (rozdíl mezi nežádoucími účinky a reakcemi spočívá v tom, že nežádoucí účinky známe a jejich výskyt je dobře zdokumentován, zatímco nežádoucí reakce představují nově vzniklé nežádoucí účinky, o kterých jsme dosud neměli ani tušení).

Proč konzumovat jablečný ocet?

Jablečný ocet má řadu léčivých účinků. Na druhou stranu při jeho nadměrné konzumaci hrozí závažné nežádoucí účinky, které mohou být i životu nebezpečné. Důležité je tedy nejen sledovat a omezit denní příjem jablečného octa, ale konzumovat ho po naředění vodou a ne v koncentrované formě.

Související příspěvky: