Může to být vliv jablečného octa na zdraví kostí?

Obsah

Může to být vliv jablečného octa na zdraví kostí?

Může to být vliv jablečného octa na zdraví kostí?

Nemáme žádné klinické studie, které by zkoumaly vliv jablečného octa na hladinu draslíku v krvi a na zdraví kostí. Nicméně existuje případ hypokalémie (snížení draslíku v krvi pod normální mez) a ztráty kostní hmoty, který byl vyvolán dlouhodobou nadměrnou konzumací jablečného octa.

Může jablečný ocet snížit chuť k jídlu?

Shrnutí: Jablečný ocet na jedné straně může pomoci snížit chuť k jídlu, ale může také vyvolat nevolnost, zejména pokud je konzumován jako součást nápojů s nepříjemnou chutí. Nemáme žádné klinické studie, které by zkoumaly vliv jablečného octa na hladinu draslíku v krvi a na zdraví kostí.

Co je jablečný ocet?

Jablečný ocet zná úplně každý, ale jen málokdo zná jeho široké využití. Ocet je v podstatě produkt fermentace. Jedná se o proces, u kterého jsou cukry rozštěpeny bakteriemi a kvasinkami. V první fázi fermentace jsou přeměněny cukry na alkohol. Poté, když alkohol dál fermentuje, je produktem ocet.

Proč konzumovat jablečný ocet?

Jablečný ocet má řadu léčivých účinků. Na druhou stranu při jeho nadměrné konzumaci hrozí závažné nežádoucí účinky, které mohou být i životu nebezpečné. Důležité je tedy nejen sledovat a omezit denní příjem jablečného octa, ale konzumovat ho po naředění vodou a ne v koncentrované formě.

Související příspěvky: