Může konzumace jablečného octa způsobit nežádoucí účinky?

Obsah

Může konzumace jablečného octa způsobit nežádoucí účinky?

Může konzumace jablečného octa způsobit nežádoucí účinky?

Bohužel se ukazuje, že konzumace jablečného octa může vést i k řadě nepříjemných nežádoucích účinků a reakcí (rozdíl mezi nežádoucími účinky a reakcemi spočívá v tom, že nežádoucí účinky známe a jejich výskyt je dobře zdokumentován, zatímco nežádoucí reakce představují nově vzniklé nežádoucí účinky, o kterých jsme dosud neměli ani tušení).

Jaký je jablečný ocet z jablek?

Jak už logicky ze samotného názvu vyplývá, vyrábí se jablečný ocet z jablek, která jsou rozdrcená a poté se musí nechat kvasit. Kvalita octa se samozřejmě odvíjí od konkrétního zakoupeného produktu. Vhodný je čistý jablečný ocet, který je mírně zakalený, což není na škodu, ba naopak.

Proč konzumovat jablečný ocet?

Jablečný ocet může mít kromě léčivých účinků i svou negativní stránku. Časté užívání v neředěném stavu může poškodit zubní sklovinu. Po konzumaci jablečného octa je vhodné si vypláchnout ústní dutinu čistou vodou, stejně tak i vyčkat s čištěním zubů alespoň půl hodiny.

Co je účinek jablečného octa?

Shrnutí účinků jablečného octa: 1 Pomáhá při hubnutí 2 Zlepšuje trávení 3 Posiluje metabolismus 4 Snižuje hladinu cholesterolu 5 Působí antibakteriálně 6 Posiluje imunitu 7 Odbourává únavu 8 Detoxikuje organismus 9 Snižuje pálení žáhu 10 Snižuje vysoký krevní tlak 11 Příznivě ovlivňuje srážlivost krve 12 Snižuje bolest v krku 13 Snižuje bolest hlavy 14 Bělí zuby 15 Pomáhá s akné 16 Zvyšuje kvalitu vlasů 17 Pomáhá při artritidě More ...

Související příspěvky: