Jak často se poruchy rovnováhy vyskytují?

Obsah

Jak často se poruchy rovnováhy vyskytují?

Jak často se poruchy rovnováhy vyskytují?

Jak často se poruchy rovnováhy vyskytují? Poruchy rovnováhy se vyskytují v každém věku a určitou zkušenost s některou podobou ztráty rovnováhy zažije během svého života skoro každý člověk. Četnost poruch rovnováhy přibývá s věkem a po sedmdesáti letech to bývá jedna z nejčastějších příčin návštěvy lékaře.

Co jsou poruchy rovnováhy?

Leden 2012 Poruchy rovnováhy se projevují ve formě řady příznaků, mezi kterými dominuje pocit závrati nebo ztráty rovnováhy. Subjektivně jsou vnímány jako pocity rotace, tahu do strany, houpání, propadání se, nejistoty, motání, pocitu opilosti apod.

Jaké jsou příznaky únavy?

Při únavě mívají obtíže se čtením. Všechny tyto příznaky mohou být trvalé nebo jen přechodné. Vedou k celkovému rozladění pacien­ta, jeho psychické nepohodě. Bývá obtíž s duševní koncentrací na jakoukoliv činnost, což může vyústit i v psychické poruchy typu neurózy nebo i depresi.

Může to způsobit poruchu rovnováhy?

Řada chemických látek, jako jsou tě­kavé látky a některé typy kovů, mohou poškozovat rovnovážný systém. Toxický účinek na struktury vnitřního ucha mají i některé léky. Porucha cévního zásobení vnitřního ucha nebo mozku může způsobit poruchu rovnováhy nebo i zni­čení labyrintu.

Související příspěvky: