Jaká je léčba rakoviny prsu?

Obsah

Jaká je léčba rakoviny prsu?

Jaká je léčba rakoviny prsu?

Léčba stadií rakoviny prsu závisí na výsledcích vyšetření pacienta a stavu jejího zdraví a měla by vzít v úvahu všechny faktory vývoje patologie. Pro dnešní onkologii mléčných žláz se používají tyto metody léčby: kombinovanou léčbu.

Jak zvýšit riziko rakoviny prsu?

Prevence. Jako prevence se doporučuje především samovyšetření prsu. Ženy starší než 20 let by se měly nechat vyšetřit ultrazvukem u specialisty, po čtyřicítce jsou vhodná pravidelná vyšetření na mamografu. Snížit riziko rakoviny prsu je možné také díky zdravému životnímu stylu a pravidelnému cvičení.

Co je důležité pro diagnostiku rakoviny prsu?

Je třeba zdůraznit zvláštní důležitost pro diagnostiku imunohistochemického vyšetření rakoviny prsu na vzorcích nádorových tkání. Jedná se o takzvaný test FISH, který poskytuje onkologům informace o počtu genů v nádorových buňkách, které se podílejí na syntéze receptoru HER2 / neu.

Jaké jsou chirurgické zákroky pro rakovinu prsu?

Chirurgie - odstranění nádoru a okolní tkáně část (lumpektomii) nebo odstranění celého prsu (mastektomie) - se provádí ve většině klinických případů rakoviny prsu, a to zejména v případě, diagnostikována ranou fázi karcinomu prsu stádia.

Související příspěvky: