Které spínače jsou vhodné pro spínání doplňkového osvětlení?

Obsah

Které spínače jsou vhodné pro spínání doplňkového osvětlení?

Které spínače jsou vhodné pro spínání doplňkového osvětlení?

Další spínače, určené pro spínání osvětlení z dalšího místa, pro místní spínání doplňkového osvětlení nebo pro spínáni jiných elektrických předmětů, budou ve shodné montážní výšce v dalších svislých instalačních zónách, např. v blízkosti okenních otvorů.

Jak nastavit spínač řazení schodiště?

Přesto je možné režim osvětlení schodiště centrálně ovládat ve dvou provozních stavech (vypnuto, časově omezený provoz) předřazeným spínačem řazení 6. Sériový (lustrový) přepínač - řazení 5 - slouží ke spínání dvou svítidel (nebo částí jednoho svítidla) z jednoho místa.

Co jsou spínače řazení 4?

Spínače řazení 4 (skupinové přepínače), určené pro přepínání režimů činnosti osvětlení na schodištích a chodbách, byly dodávány jako otočné, se třemi základními polohami: den - večer - noc. Poloha "den" znamenala vypnutý stav, "večer" sepnutý stav a "noc" krátkodobé spínání po dobu vymezenou časovým nastavením schodišťového automatu.

Co jsou spínací mechanismy tlačítkových ovladačů?

Spínací mechanismy tlačítkových ovladačů jsou vybaveny vratnými pružinami. Jsou tedy určeny jen pro vytváření krátkodobých spínacích impulzů, trvajících po dobu stisknuti ovladače. Využívají se pro ovládání dalších elektrických přístrojů, jako jsou impulzní relé, schodišťové automaty, stykače a podobně.

Související příspěvky: