Jak se sestavilo žebříček psích plemen?

Obsah

Jak se sestavilo žebříček psích plemen?

Jak se sestavilo žebříček psích plemen?

Téměř 200 rozhodčích sestavilo žebříček psích plemen, a to podle jejich inteligence. Jenomže jak už to tak bývá, test není komplexní. Psí inteligenci totiž údajně přesně změřit nelze. Co je hlavním problémem tohoto testu?

Kdo je nejchytřejší psí plemena?

Nejchytřejší psí plemena 1 Border kolie. Border kolie bývá často považována za nejchytřejšího ze všech psů a platí za velkého snaživce a... 2 Pudl. Navzdory svému rádoby nafintěnému a upjatému vzhledu je pudl velmi inteligentní pes. Ať už v toy, trpasličí,... 3 Německý ovčák. Německý ovčák je loajální plemeno s ochranářskými pudy. Je natolik energický a inteligentní,... More ...

Co vypovídá test o inteligenci psích plemen?

Podle nich totiž test o skutečné inteligenci psích plemen nic nevypovídá, protože se zaměřuje pouze na jeden její aspekt, a sice na pracovní inteligenci. Tedy schopnost psa reagovat na příkazy a povely, které od člověka dostane. „Žebříček pouze vypovídá o ochotě psů podřídit se cizím povelům a jejich schopnosti je opakovaně plnit.

Proč jsou psi inteligentní zvířata?

O tom, že jsou psi inteligentní zvířata, nelze pochybovat. Existují však i žebříčky, ze kterých se dozvíte, kteří psi jsou inteligentnější, než jiní. Ifenomén pro vás má seznam 10 nejchytřejších psích plemen na světě.

Související příspěvky: