Které náboženství dominují v USA?

Obsah

Které náboženství dominují v USA?

Které náboženství dominují v USA?

V USA nad ostatními jednoznačně převažuje křesťanství. Stoupenci nekřesťanských náboženství představují jen asi 4 % obyvatel. Podíl nevěřících se pohybuje kolem 15 %. Kolem 2/3 obyvatel USA tvoří protestanti, ti se ale dělí do několika dílčích seskupení, což způsobuje, že největší procentní podíl tvoří římsko-katolická církev.

Kdo zaručuje Náboženství v USA?

Svobodu náboženství v USA zaručuje americká ústava, a když přičteme fakt, jak jsou Spojené státy americké velké a kolik kultur se v nich mísí, není divu, že zde narazíte snad na všechna náboženství světa. Náboženství hraje pro Američany významnou roli. V USA nad ostatními jednoznačně převažuje křesťanství.

Kdo je náboženství?

Není známa definice náboženství, na níž by se širší vědecká komunita shodla. Náboženství v moderním smyslu je totiž velmi abstraktní pojem, k němuž se dospěje až na základě srovnávání. Na náboženství je možné nahlížet z různých, i protikladných úhlů pohledu.

Proč je americký náboženství svobodnou zemí?

Amerika je nábožensky svobodnou zemí. Svobodu náboženství v USA zaručuje americká ústava, a když přičteme fakt, jak jsou Spojené státy americké velké a kolik kultur se v nich mísí, není divu, že zde narazíte snad na všechna náboženství světa. Náboženství hraje pro Američany významnou roli.

Související příspěvky: