Proč jsou pálivé papričky užitečné?

Obsah

Proč jsou pálivé papričky užitečné?

Proč jsou pálivé papričky užitečné?

Menší dávky kapsaicinu jsou pro lidský organismus velmi přínosné, protože snižují bolest, působí protizánětlivě a vyvolávají pocit tepla. Díky tomu, že aktivizují metabolismus, jsou pálivé papričky velice žádoucí složkou redukčních diet. Obsahují i velké množství vlákniny, takže regulují peristaltiku trávicího ústrojí.

Jaké jsou léčivé papriky?

Léčivé papriky 1 výrazně snižují hladinu cholesterolu 2 podporují srdeční činnost 3 posilují imunitu 4 usnadňují vyměšování žaludečních šťáv More ...

Jaké je doba sušení tenkostěnných paprik?

Nakrájejte ji na kolečka nebo proužky silné asi pět milimetrů a naskládejte k sušení na síta. Doba sušení tenkostěnných paprik je kolem sedmi hodin, šťavnaté se suší někdy i deset hodin při teplotě kolem padesáti stupňů. Vychladlé papriky uskladněte v plátěném pytlíku nebo ve sklenicích se šroubovacím nebo zabroušeným uzávěrem – v suchu a chladu.

Jak si schovat rajčata a papriky?

Jedním ze způsobů, jak si schovat rajčata a papriky na později, je sklidit je nezralé, naskládat do přepravek a nechat postupně dozrávat. Počítejte s tím, že bez sluníčka rajčata sice zčervenají, ale nebudou mít typickou chuť a vůni.

Související příspěvky: