Kde se obchoduje s ropou?

Obsah

Kde se obchoduje s ropou?

Kde se obchoduje s ropou?

Na světě se obchoduje s několika druhy ropy, přičemž na hlavních komoditních trzích se jedná o druhy dva – ropa typu Brent a ropa typu WTI (West Texas Intermediate). Ropa Brent se těží v Severním moři a ropa WTI pochází z amerického kontinentu. Rozdíl mezi těmito druhy je v obsahu síry a v trzích, na kterých se obchodují.

Co jsou základní vlastnosti ropy?

V dnešním článku budou představeny základní vlastnosti této komodity, bude uvedeno rozdělení ropy podle fyzikálních vlastností a chybět nebude ani rozdělení ropy na základní druhy z hlediska obchodování. Ropa je směsí přírodních látek, která vznikala fyzikálně chemickými procesy během mnoha milionů let.

Kde jsou naleziště ropy?

Naleziště jsou pod nepropustnými vrstvami v hloubkách dosahujících až 8 kilometrů. Při těžbě ropy, která se vyskytuje v nalezištích společně se zemním plynem, se nejdříve využije tlaku zajištěného přítomností zemního plynu a ropa samovolně vyvěrá na povrch.

Kde jsou největší zásoby ropy na světě?

Venezuela – 48,7 bilionů litrů (306,3 miliard barelů) Největší zásoby ropy na světě se nachází v jedné z nejchudších zemí. Venezuela je vysoce závislá na ropě, že propad cen v minulém roku uvrhl zemi do katastrofy. Země nyní hledá spojence mimo OPEC, kteří by pomohli opět zvýšit ceny.

Související příspěvky: