Kdo je výrobce dešťové vody?

Obsah

Kdo je výrobce dešťové vody?

Kdo je výrobce dešťové vody?

Výrobcem je známá německá firma GRAF zabývající se využíváním dešťové vody již více než 45 let. Tato firma je v dané oblasti lídrem na celoevropském trhu. Na našem e-shopu nabízíme necelou desítku sběračů tohoto renomovaného výrobce.

Jaké jsou způsoby likvidace dešťové vody?

Nejčastěji je ve vyjádření stavebního úřadu napsána podmínka likvidace dešťové vody na vlastním pozemku vsakováním. To lze řešit pomocí podzemních instalací, jako jsou vsakovací tunely a vsakovací bloky, ze kterých jednoduše sestavíte podzemní vsakovací objekt.

Proč je vsakování dešťové vody významné?

Při deštích voda po zpevněných plochách rychle odtéká do vodních toků, případně do kanalizace, která však nemá dostatečnou kapacitu. Rychlým odtokem z větších území při přívalových deštích následně vznikají povodně. Proto má vsakování i retence dešťové vody výrazný bezpečnostní význam.

Co se týče rozvodů dešťové vody?

V souvislosti s dešťovou vodou bych doporučil rozmyslet si možnosti jejího využívání a nechat si poradit se stavební připraveností. Pro využívání DV na splachování WC je třeba vybudovat druhý rozvod na užitkovou vodu. I z tohoto důvodu je vhodné si dopředu vše promyslet a rodinný dům stavět tak, abych šetřil náklady na budoucí stavební úpravy.

Související příspěvky: