Jak se prodej obchodního podílu uskutečňuje?

Obsah

Jak se prodej obchodního podílu uskutečňuje?

Jak se prodej obchodního podílu uskutečňuje?

Podle § 115 obchodního zákoníku, se prodej obchodního podílu uskutečňuje na základě písemné smlouvy o převodu obchodního podílu. Prodejní cena obchodního podílu není stanovena, není stanoven ani způsob, jak se musí cena určit. Záleží pouze na tom, za kolik je společník ochoten a schopen majetek prodat.

Co je prodej obchodního podílu?

Obchodní podíl je z hlediska účetnictví dlouhodobým finančním majetkem. Při prodeji obchodního podílu se společník jakožto prodávající musí sám postarat o zdanění z prodeje. Společnost tuto záležitost řešit nebude. Prodej obchodního podílu je ryze na rozhodnutí společníka.

Jaká je sazba zdanění obchodního podílu?

Sazba zdanění příjmů z prodeje podílu je 15 %. Prodej obchodního podílů fyzickou osobou, které měla podíl v obchodním majetku Pokud je obchodní podíl součástí obchodního majetku fyzické osoby, je příjem z prodeje vždy zdanitelným příjem.

Jaká je smlouva o převodu obchodního podílu?

1. Smlouva o převodu obchodního podílu v s.r.o. Smlouva musí být písemná a opatřena úředně ověřenými podpisy Vás a Vašeho syna. Pokud je ve vaší společnosti ještě další společník, musí být dán souhlas valné hromady s převodem obchodního podílu, nestanoví-li společenská smlouva jinak. 2.

Související příspěvky: